Wednesday, September 23, 2020
Home Antique Cars Brazilian residence Jardim do Sol sits atop storage for owner's antique cars

Brazilian residence Jardim do Sol sits atop storage for owner’s antique cars




A glass-bottomed pool bureaucracy a massive window to the concrete storage under this home in Brazil’s Porto Alegre, designed through locally based Hype Studio, where over 40 antique automobiles can be stored.Called Jardim do Sol, the two,000-rectangular-metre residence is positioned in a private residential network in the southern Brazilian city.Hype Studio created an underground storage to span the base of the property and host the owner’s wonderful vehicle collection, comprising over 40 motors. Featuring a ribbed concrete roof, the floor additionally consists of a “guy cave” with a pool desk, and a workforce room for folks that service the cars.Two homes are then set on top, keeping apart the primary house from a smaller outbuilding for parties at the rear, with an adjoining swimming pool. In between the 2 is an out of doors patio, in which a shallow pool of water with a tumbler backside gives views to the level below.A white metallic roof structure spanning Jardim do Sol adheres to a strict 1.Nine-metre grid. It extends to shape the lattice over the relevant patio, which also features a fountain, planting, and outdoor eating.”In the roof, a steel grid extends above the inner backyard, creating the feeling that the residence extends itself, mixing outside and indoor spaces,” Hype Studio said in a undertaking description.

The white body also peeps above the primary ground on the front of the house, which Hype Studio has cantilevered over the ground-stage entrance to offer safety from direct sunlight and rain.

A glass volume is slotted alongside the east of the assets. Inside the structure, a thick concrete wall forms the backdrop to a tumbler-and-metallic staircase that ends in the bedrooms on the first floor, and to the storage in the basement.The concrete structure is matched by every other on the western side, with each imparting privateness from neighbours.

The foremost space in the house is a double-peak living location that spans the entire southern half of of the floor level. Natural mild floods in from big amounts of glass that offer views to the terrace and nearby surroundings.

“The southern facade has double-peak glass home windows, allowing the entire living room to revel in stunning views of Lake Guaíba,” stated Hype Studio.
Inside, muted furniture complement the tones of the light stone flooring, exposed concrete walls and wealthy wooden.Slatted timber partitions runs along the rear to the front a kitchen-cum-eating room and a home cinema. Sliding doorways discretely outfitted in these partitions enable the citizens to open and close the 2 from the dwelling room.

Upstairs, bedrooms are accessed by a corridor with a glazed balcony that overlooks the living room. There are four in general, together with the master suite, and every has its own bathroom.Hype Studio located the bedrooms to the north to offer greater herbal lights, which may be controlled with the aid of the slatted wooden shutters on the face.Completed in 2017, Jardim do Sol joins a number of projects in Porto Alegre – the capital of Brazil’s Rio Grande do Sul country. Other houses inside the town encompass an apartment building providing an outside facade made absolutely of sliding home windows and a hilltop assets constructed with stark white concrete.

A glass-bottomed pool bureaucracy a massive window to the concrete storage under this home in Brazil’s Porto Alegre, designed through locally based Hype Studio, where over 40 antique automobiles can be stored.Called Jardim do Sol, the two,000-rectangular-metre residence is positioned in a private residential network in the southern Brazilian city.Hype Studio created an underground storage to span the base of the property and host the owner’s wonderful vehicle collection, comprising over 40 motors. Featuring a ribbed concrete roof, the floor additionally consists of a “guy cave” with a pool desk, and a workforce room for folks that service the cars.Two homes are then set on top, keeping apart the primary house from a smaller outbuilding for parties at the rear, with an adjoining swimming pool. In between the 2 is an out of doors patio, in which a shallow pool of water with a tumbler backside gives views to the level below.A white metallic roof structure spanning Jardim do Sol adheres to a strict 1.Nine-metre grid. It extends to shape the lattice over the relevant patio, which also features a fountain, planting, and outdoor eating.”In the roof, a steel grid extends above the inner backyard, creating the feeling that the residence extends itself, mixing outside and indoor spaces,” Hype Studio said in a undertaking description.

The white body also peeps above the primary ground on the front of the house, which Hype Studio has cantilevered over the ground-stage entrance to offer safety from direct sunlight and rain.

A glass volume is slotted alongside the east of the assets. Inside the structure, a thick concrete wall forms the backdrop to a tumbler-and-metallic staircase that ends in the bedrooms on the first floor, and to the storage in the basement.The concrete structure is matched by every other on the western side, with each imparting privateness from neighbours.

The foremost space in the house is a double-peak living location that spans the entire southern half of of the floor level. Natural mild floods in from big amounts of glass that offer views to the terrace and nearby surroundings.

“The southern facade has double-peak glass home windows, allowing the entire living room to revel in stunning views of Lake Guaíba,” stated Hype Studio.
Inside, muted furniture complement the tones of the light stone flooring, exposed concrete walls and wealthy wooden.Slatted timber partitions runs along the rear to the front a kitchen-cum-eating room and a home cinema. Sliding doorways discretely outfitted in these partitions enable the citizens to open and close the 2 from the dwelling room.

Upstairs, bedrooms are accessed by a corridor with a glazed balcony that overlooks the living room. There are four in general, together with the master suite, and every has its own bathroom.Hype Studio located the bedrooms to the north to offer greater herbal lights, which may be controlled with the aid of the slatted wooden shutters on the face.Completed in 2017, Jardim do Sol joins a number of projects in Porto Alegre – the capital of Brazil’s Rio Grande do Sul country. Other houses inside the town encompass an apartment building providing an outside facade made absolutely of sliding home windows and a hilltop assets constructed with stark white concrete.




LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Freshen your Air with the Best Air Freshener 

Mercedes Benz, Jaguar, Porsche, etc. You must have interacted with these beauties in one way or another. You have also enjoyed the interior design,...

Benefits Of Flatbed Towing

Driving vehicles is not an easy task, roads and highways tend to become more dangerous locations when it comes to driving. Change of weather...

Buying Protective Accessories for Your Armored Cars

Armored cars have reduced the risks of road attacks on politicians and other important persons. You might be thinking how? Armored vehicles are not...

Things to Consider When Hiring Towing Service Provider

Mishaps on the roads can happen at any time whether it is day or night. Running out of gas, flat tire and accidents can...

How to Start Cycling to Get Fit and Strong

Cycling for exercise is a piece distinctive from exploring your community on wheels as a kid. The pedaling motion hasn't modified a great deal,...